DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Allergenen informatie in onze restaurants

In Brussel is bepaald dat per 13 december 2014 alle zorginstellingen moeten voldoen aan de allergenenwetgeving. Dit houdt in dat zij de consumenten op de hoogte moeten brengen van de aanwezigheid van allergenen in de producten die zij aanbieden.

Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. De meeste overgevoeligheid wordt veroorzaakt door 14 allergenen, te weten:

  • glutenbevattende granen.
  • vis, ei, noten, pinda, melk, soja, weekdieren, schaaldieren, mosterd, sesamzaad, selderij, sulfiet en lupine.

Helaas zijn er geen uniforme pictogrammen vastgesteld, waardoor er verschillende symbolen op etiketten te vinden zijn. Onderstaande pictogrammen komen echter regelmatig voor.

Uiteraard worden er ook in onze producten allergenen verwerkt. Ons aanbod is echter dusdanig groot, dat het onmogelijk is per gerecht aan te geven welke eiwitten hierin voorkomen. Daarom is het uitermate belangrijk dat u ons op de hoogte brengt van een allergie, zodat wij tijdens de bereiding hier rekening mee kunnen houden.

Overigens houden wij uiteraard ook graag rekening met andere wensen, zoals vegetarisch, light etc.

DrieGasthuizenGroep Sociaal