DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 •  

  DAGBESTEDING OP MAAT BIJ DE BONTE SPECHT

 •  

  GENIET VAN UW EIGEN WOONZORGSTUDIO IN DRIE GASTHUIZEN

 •  

  ZORG THUIS ZO GEREGELD MET DRIEGASTHUIZENGROEP

 •  

  KLINGELPOORT NODIGT U UIT!

 •  

  LAAT UW BOODSCHAPPEN THUISBEZORGEN DOOR EXTRA SERVICES

 •  

  TE HUUR IN WATERGAERDE

 
 
Vrijwilligers

Naar beneden

Als vrijwilliger bent u onbetaalbaar en onmisbaar
Met uw inzet als vrijwilliger doet u bewoners en cliënten van DrieGasthuizenGroep een heel groot plezier. Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en onmisbaar. Ook bij DrieGasthuizenGroep vormen ze het smeermiddel in het zorgsysteem. U levert een belangrijke bijdrage aan de zorg- en dienstverlening aan onze cliënten en bewoners. Zonder uw inzet zou de kwaliteit van de zorg aanmerkelijk schraler zijn. Momenteel zijn ruim 400 vrijwilligers actief bij ons. In de toekomst zal de behoefte aan gemotiveerde vrijwilligers alleen groter worden.


Onze activiteiten
U kunt zich op diverse manieren als vrijwilliger inzetten. Denk aan het besturen van de rolstoelbus, meedoen met kaarten of zingen, voorlezen, uitlenen van boeken in de bibliotheek, afnemen van interviews, foto’s maken, wandelen met of op bezoek gaan bij bewoners. Ook zijn er helpende handen nodig bij het (mede)organiseren van activiteiten zoals een bingoavond, kerkdienst of muziekclub. Bij al deze activiteiten werkt u vaak samen met beroepskrachten.

 

Aanbod 

Bent u benieuwd op welke manier u zich voor onze bewoners kunt inzetten? Op deze website vindt u een actueel overzicht van de beschikbare vacatures voor vrijwilligers.

Aan de slag
Heeft u belangstelling voor een vrijwilligersfunctie, neemt u dan contact met ons op. Wij hebben geregeld vacatures voor allerhande activiteiten. Onze coördinator vrijwilligerswerk maakt graag kennis met u in een gesprek. Komen we in dat gesprek tot goede afspraken, dan krijgt u een rondleiding en maakt u kennis met uw contactpersoon. Na een eerste keer meelopen, hebben we contact om te vragen hoe de activiteit u en ons is bevallen. Is dat van weerszijden positief, dan stellen we een samenwerkingsovereenkomst op. Als vrijwilliger bent u niet in dienst bij DrieGasthuizenGroep, er is geen arbeidsovereenkomst. Toch heeft u wel een ‘werkrelatie’ met DrieGasthuizenGroep. Die leggen we dus vast in een overeenkomst. Als u aan de slag gaat als vrijwilliger, zorgt uw contactpersoon ervoor dat u goed ingewerkt wordt. Met deze persoon bespreekt u steeds hoe het u bevalt in uw vrijwilligersfunctie.

Uw vergoeding en rechtspositie
U heeft geen arbeidsovereenkomst, ontvangt dus geen salaris. Toch krijgt u wel degelijk veel terug voor uw vrijwilligersinzet. De voldoening die u leest op de gezichten van bewoners en cliënten is daarvan een heel belangrijk bestanddeel. Verder krijgt u uw onkosten zoals reiskosten vergoed. Tijdens uw vrijwilligersactiviteiten en op weg van uw huis naar de plaats van het werk en terug bent u verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Voor ritten en uitstapjes met cliënten, waarbij u uw eigen auto gebruikt, geldt een ongevallen- en inzittendenverzekering voor bestuurder en passagiers.

Op de internationale Dag van de Vrijwilliger is aandacht voor al onze onmisbare krachten. En natuurlijk is er voor u een kerstpakket. Ook organiseren wij in november ons vrijwilligersfeest, een speciaal moment waarop wij u graag verwennen. Het management verzorgt de catering en bedient, en u viert feest.

Opleiding
DrieGasthuizenGroep wil professioneel reageren op hulpvragen van bewoners en cliënten. Veel vrijwilligers zijn bereid zich bij te scholen als dat bijdraagt aan een goede uitvoering van hun werk. Als u dat doet, vergroot u uw plezier en motivatie. Minstens twee keer per jaar kunt u meedoen aan een scholingsbijeenkomst.

Wat vragen wij van u?
U heeft echte en oprechte belangstelling voor ouderen, minder validen en/of voor dementerende mensen;
U wilt zich minimaal voor 1 jaar voor onze organisatie inzetten;
U begrijpt dat wij - bewoners, medewerkers en andere vrijwilligers - op  u willen en moeten kunnen rekenen.

Meer informatie:
Coördinator Vrijwilligerswerk:
Pieta van der Donk (maandag t/m donderdag)
T (026) 354 90 90
E
pieta.vanderdonk@driegasthuizengroep.nl
Meer informatie over vrijwilligerswerk treft u aan in deze folder.
 

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal