DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

“Met een paar andere bewoners speel ik wekelijks een partijtje biljart. Dat deed ik vroeger al graag en hier is er een mooie ruimte voor. We hebben het gezellig met elkaar.”

 

 Naar beneden

Welkom in woonzorgcentrum Drie Gasthuizen

Het woonzorgcentrum biedt ruimte aan ongeveer 130 bewoners, met ieder een eigen woonwens en zorgaanvraag. Er wordt zorg geboden met en zonder behandeling, in zelfstandige appartementen of in de vorm van kleinschalig wonen. U kunt een woonzorgstudio huren en daar de benodigde zorg ontvangen. 

Heeft u een indicatie voor wonen met zorg, dan kunnen we u een zorgpakket op maat aanbieden.

Doordat het huis verdeeld is in afdelingen, kennen onze eerst verantwoordelijke verzorgenden (EVV-ers) onze bewoners erg goed. Ze kennen ze niet alleen bij naam, maar ook hun achtergrond, hun behoeften en hun wensen. Even bijpraten met een kopje koffie doet wonderen. Aandacht is een woord dat goed bij Drie Gasthuizen past.  

André Harinck
woonzorgmanager DrieGasthuizenGroep


Kijk hieronder voor meer informatie of neem contact op met het KlantContactCentrum op T (026) 354 94 15. 

Zo zelfstandig mogelijk
In woonzorgcentrum Drie Gasthuizen woont u net zo zelfstandig als u wilt. U neemt precies de zorg af die u nodig heeft, zoals huishoudelijke hulp of hulp bij wassen, aankleden of steunkousen aan- of uittrekken. Gebruikt u de warme maaltijd graag in uw eigen appartement? Dat kan. Maar u kunt ook aanschuiven in het brasserie de Burcht om samen met andere cliënten te eten. Het driegangenmenu biedt een keuzemogelijkheid, zodat u uw maaltijd naar eigen wens kunt samenstellen.

Medewerkers van Drie Gasthuizen kennen vaak ook de familieleden van de bewoners. Er is veel contact met de familie als dat op prijs wordt gesteld. Op de familiecontactavonden komen bijvoorbeeld de plannen voor de komende tijd ter sprake. Tijdens deze avonden er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Zoals gezegd: aandacht voor de bewoner is in Drie Gasthuizen heel belangrijk. In de film die we over Drie Gasthuizen hebben gemaakt, kunt u zien wat we hiermee bedoelen.

In Drie Gasthuizen kunt u samen met uw partner wonen, ongeacht of deze wel of geen zorg nodig heeft.

Thuis in Arnhem-Noord
Drie Gasthuizen ligt in een rustige wijk van Arnhem-Noord, dicht bij het prachtige park Angerenstein. Wandelen kan zowel op het grote eigen terrein als in de omgeving. U woont hier in een ruim appartement, met een keuken en grote douche-/toiletruimte. De meeste appartementen beschikken over een terras of balkon. We vinden het belangrijk dat u zich snel thuis voelt. U kunt uw appartement inrichten naar eigen smaak en met uw eigen spullen. Uw huisdier is welkom als u of uw contactpersoon er zelf voor kan zorgen. In de openbare ruimtes van Drie Gasthuizen is een algemeen rookverbod van kracht. In uw eigen appartement mag u wel roken.

De cliëntenraad behartigt de belangen van alle cliënten. 

Actief bezig zijn
In Drie Gasthuizen kunt u volop bezig zijn. Er worden regelmatig optredens georganiseeerd met (klassieke) muziek, schilderworkshops, biljarten, bloemschikken en uitstapjes met het Uitbureau. Er zijn activiteiten op algemene plekken in huis of in de huiskamer. We vieren allerlei feestelijke gebeurtenissen. De activiteiten worden aangekondigd via de wekelijkse nieuwsbrief en op verschillende openbare plekken. De activiteiten vinden meestal plaats in de ruimte de Tra of de naastgelegen Gelagkamer, in het centrale gedeelte van het gebouw bij de ontvangst.

Veel voorzieningen
In de Tra, de ontmoetingsruimte bij de entree, ontmoet u andere bewoners of gasten bij een kop koffie en kunt u terecht in de winkel voor de dagelijkse boodschappen. De openingstijden van de winkel zijn maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 10.30-17.00.

U vindt hier ook de kapsalon, de pedicure en schoonheidsspecialiste en een wasserette. Telefoonnummers voor het maken van een afspraak:

  • Kapper                              06 - 53394573
  • Pedicure                           06 - 53923689
  • Schoonheidsspecialiste    0316- 281234

Ook beschikt woonzorgcentrum Drie Gasthuizen over een vaste bibliotheek waar u boeken kunt lenen. Deze bibliotheek is geopend van 13.30 tot 15.30 uur.

In ons woonzorgcentrum is er iedere zondag een protestantse kerkdienst. Op de laatste woensdag van de maand is er een katholieke kerkdienst.

Begin 2017 opende horecaondernemer Jeroen Hermsen de deuren van brasserie De Burcht in woonzorgcentrum Drie Gasthuizen. Brasserie De Burcht is dagelijks vanaf 11.00 uur geopend. U kunt er terecht voor een lekkere lunch, borrel of diner. Brasserie De Burcht is ook toegankelijk voor buurtbewoners, evenals andere faciliteiten van Drie Gasthuizen.

Tevens biedt Drie Gasthuizen logeermogelijkheden voor familieleden. In brasserie de Burcht kunt u de maaltijden gebruiken.

Veiligheid voor alles
Drie Gasthuizen besteedt veel aandacht aan veiligheid. Onderdeel daarvan is de jaarlijkse keuring van gereedschappen, liften en tilhulpmiddelen door externe keuringsinstanties. Al deze onderdelen hebben het certificaat NEN 3140. Voor de liften en tilliften heeft Drie Gasthuizen onderhoudscontracten.

Drie Gasthuizen doet mee aan het landelijke project 'Geen nood bij brand'. Doel hiervan is om cliënten, medewerkers en bestuurders van gezondheidsinstellingen bewuster te maken van brandveiligheid.

Nieuwe bedrijfshulpverleners (BHV’ers) worden getraind, jaarlijks volgen ze een bijscholing. Ook houdt Drie Gasthuizen ieder jaar een ontruimingsoefening. Veiligheid staat hier hoog op de agenda.

Goed bereikbaar
Direct voor de hoofdingang van het woonzorgcentrum is een bushalte. Er gaan meerdere buslijnen van en naar het centrum van Arnhem. Dichtbij liggen de NS-stations Arnhem Presikhaaf en Arnhem Velperpoort. Er is parkeergelegenheid voor bezoekers, cliënten hebben een eigen parkeerplaats.

Meer informatie over Drie Gasthuizen treft u aan in de folder.

Woonzorgcentrum Drie Gasthuizen
Rosendaalseweg 485
6824 KK Arnhem
Telefoonnummer (026) 354 9415

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal