DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

"Sinds ik hier woon, ben ik actiever. Ik doe mee met hersengymnastiek en ik klaverjas met drie andere bewoners. Als het even kan, ben ik buiten.”

Naar beneden

Welkom in Hoogstede (voorheen Huis en Haard)

Aan de Utrechtseweg is vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor woonzorgcentrum Huis en Haard. Woonzorgcentum Hoogstede bestaat uit twee delen: een kleinschalige woonvorm met een viertal groepswoningen ieder voor 8 cliënten met dementie, en achttien woonzorgstudio’s voor mensen met een zorgindicatie. De beide delen worden verbonden door een ontmoetingsruimte in het middengebied, bij de centrale entree.

 

Wilma van Arragon

woonzorgmanager Hoogstede

 

Kijk hieronder voor meer informatie of bel ons KlantContactCentrum op
T (026) 354 94 15.

Zorg op maat

Bewoners met een zorgindicatie krijgen van ons een zorgpakket op maat. In woonzorgcentrum Hoogstede krijgt u dus precies de zorg die u nodig heeft om zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Daarover maken we afspraken met u en uw familie. Die afspraken leggen we vast in een zorgleefplan en op een zorgkaart. Uw eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV-er) is uw vaste aanspreekpunt.

Het is steeds onze bedoeling dat u uw leven zo veel mogelijk leidt zoals u dat gewend bent of zoals u dat wilt. Was u gewend te roken in uw huis? Dat kan in uw eigen appartement. Wilt u genieten van het gezelschap van uw huisdier? Als u of uw familie de verzorging voor het dier op zich kan nemen, is dat prima.

In Hoogstede kunt u samen met uw partner wonen, ongeacht of deze wel of geen zorg nodig heeft.

 

Meedoen en ontmoeten

De groepswoningen Kleinschalig wonen voor mensen met (beginnende dementie) beschikken over een gezamenlijke huiskamer. U wordt zo veel mogelijk betrokken bij de dagelijkse gang van zaken, zoals bij het voorbereiden van de warme maaltijd. Het eigen team kookt die maaltijd dagelijks vers. Daarnaast heeft u een eigen appartement met een douche-/toiletruimte. Na afronding van de tweede fase van de nieuwbouw kan samen met bezoek gebruik gemaakt worden van de ontmoetingsruimte nabij de hoofdentree.

 

De woonzorgstudio's voor bewoners met een zorgindicatie die in januari 2018 in gebruik worden genomen beschikken over een kitchenette en douche-/toiletruimte en een eigen terras. In de multifunctionele ruimte in het middengebied kunt u andere bewoners en bezoekers ontmoeten of gezamenlijk de maaltijd gebruiken. Ook zullen hier activiteiten georganiseerd worden. 
 

U vindt ons woonzorgcentrum in de Arnhemse wijk Klingelbeek, midden in het groen. De tuin wordt opnieuw aangelegd. Er is volop zon, maar wie dat wil, kan in de schaduw zitten.

 

Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat het de bewoners aan niets ontbreekt. De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat we u veel meer kunnen bieden dan alleen met de eigen medewerkers mogelijk is, hoe toegewijd die ook zijn. Zonder deze betrokken vrijwilligers kunnen we niet. De cliëntenraad behartigt de belangen van alle bewoners.

 

Bereikbaarheid
Hoogstede ligt aan de rand van Arnhem en Oosterbeek en maakt deel uit van de DrieGasthuizenGroep. Het woonzorgcentrum is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Stadsbus 1 (vanaf Centraal Station Arnhem) stopt bij halte Arnhems Buiten tegenover Hoogstede. Ook lijn 352 en 51 stoppen bij halte Arnhems Buiten.

  

Informatie over Hoogstede kunt u ook nalezen in de folder.

 

Woonzorgcentrum Hoogstede

Utrechtseweg 265

6812 AG Arnhem

T (026) 354 94 15

 

 

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal