DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

“Dichtbij de Rijn en het unieke landgoed Mariëndaal, in een omgeving waar hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd landschap, vormt het gebouw de poort naar de wijk Klingelbeek”

Naar beneden

Welkom in Klingelpoort

Aan de westkant van Arnhem, vlakbij Oosterbeek, staat Klingelpoort: een kleinschalig complex dat plaats biedt aan 24 woonzorgappartementen. DrieGasthuizenGroep is trots om over zo’n mooi gebouw te beschikken.

Veilig wonen
Het mooie van Klingelpoort is de compacte bouwvorm die zorgt voor een beschutte manier van wonen. Via het atrium en overdekte gangen bent u snel op de plaats waar u moet zijn. Wonen in Klingelpoort is wonen met zorg. Dat betekent dat prettig wonen centraal staat en de zorg in het gebouw op de achtergrond aanwezig is. Uw appartement is uitgerust met een oproepsysteem, waarmee u 24 uur per dag verzekerd bent van de juiste zorg, als de situatie daarom vraagt. De centrale voordeur en uw eigen voordeur opent u met een elektronische sleutel.

Volledig zorggeschikt
U komt te wonen in een woonzorgappartement dat volledig geschikt is voor het leveren van zorg: drempelvrij en uitgerust met alle voorzieningen. Uw appartement, geschikt voor een of twee personen, is opgedeeld in twee kamers. Op een woonoppervlakte van 65 m2 heeft u de beschikking over een grote woonkamer, een fraaie open keuken met inductiekookplaat, koelkast met vriesvak, wasmachineaansluiting en afzuigkap, slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een eigen balkon.

In de tweepersoonappartementen in Klingelpoort kunt u samen met uw partner wonen, ongeacht of deze wel of geen zorg nodig heeft.

Indien u beschikt over een Wlz-zorgindicatie dan kunt u als huurder zorg via Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT) afnemen.

Zo lang mogelijk zelfstandig
In Klingelpoort worden zorg en dienstverlening met u afgestemd op het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Om in aanmerking te komen voor een appartement in Klingelpoort heeft u een indicatie voor zorg met verblijf of een indicatie voor persoonlijke verzorging nodig. Heeft u alleen een indicatie voor huishoudelijke hulp of begeleiding, dan kunt u helaas geen appartement huren in Klingelpoort.

Komt u in aanmerking voor een indicatie voor zorg met verblijf, dan valt u onder de WLZ. U betaalt dan een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Heeft u een indicatie voor persoonlijke verzorging, dan betaalt u huur en servicekosten voor het appartement. De indicatie voor persoonlijke verzorging wordt vanuit het basispakket van de zorgverzekeringswet vergoed.

U kunt als huurder bij DrieGasthuizenGroep ook terecht voor aanvullende diensten, zoals maaltijden, klussendienst, huishoudelijke hulp, boodschappenservice. Dit wordt verzorgd door Extra Services. Met Extra Services maken we uw zorg, wonen en welzijn zo aangenaam mogelijk. Naast het standaardaanbod is er ook maatwerk mogelijk.

Klingelpoort nodigt uit!
In Klingelpoort staat ontmoeting centraal. Tussen bewoners onderling, maar ook tussen bewoners en wijkbewoners. Het open karakter van het gebouw nodigt zowel eigen bewoners als wijkbewoners uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals muziek, film en tentoonstellingen. U ontmoet uw mede- en buurtbewoners in de gemeenschappelijke ruimte en de horecavoorziening, waar u gezamenlijk kunt eten of een kopje koffie kunt drinken, maar ook bezoek kunt ontvangen. Kortom: in Klingelpoort is altijd iets te beleven. U bent er van harte welkom.

De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat we u veel meer kunnen bieden dan alleen met de eigen medewerkers mogelijk is, hoe toegewijd die ook zijn. Zonder deze betrokken vrijwilligers kunnen we niet. De cliëntenraad behartigt de belangen van alle bewoners.

Bereikbaarheid
Klingelpoort ligt in de wijk Klingelbeek aan de westkant van Arnhem, vlakbij Oosterbeek. Het ligt circa 300 meter achter ons woonzorgcentrum Hoogstede aan de Utrechtseweg 265. Klingelpoort is bereikbaar met stadsbus 1 (vanaf Centraal Station Arnhem) die stopt bij halte Business Park. Ook lijn 51 en 86 stoppen bij halte Business Park. U loopt via de Hoogstedelaan en De Schutterij direct naar Klingelpoort.

Deze informatie over Klingelpoort kunt u ook nalezen in een folder.

Een impressie van de bouw van Klingelpoort:

Appartementencomplex Klingelpoort
Het Maisveld 1 t\m 49
6812 DV Arnhem
T (026) 354 94 60

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal