DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Naar beneden

              Wonen + Zorg – Verblijfsindicatie =

Uw eigen woonzorgstudio bij DrieGasthuizenGroep

Vroeger was het bijna vanzelfsprekend dat je naar een verzorgingshuis ging als je op leeftijd raakte en wat minder goed ter been was. Hoe anders is de werkelijkheid tegenwoordig. De ouderenzorg in Nederland is drastisch veranderd. De overheid is van mening dat mensen steeds langer thuis kunnen blijven wonen. Als gevolg daarvan komt een toenemend aantal ouderen niet meer in aanmerking voor het wonen in een verzorgingshuis; Zij krijgen geen indicatie (meer) voor verblijf in een verzorgingshuis.  

Thuis blijven wonen lijkt dan de enig overgebleven optie. Maar wat als dat niet (meer) gaat? Omdat u zich eenzaam voelt of onveilig. Dan is een woonzorgstudio in een van de gastvrije woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep een uitkomst.   

Met een woonzorgstudio kunt u zelfstandig blijven wonen binnen de beschermde omgeving van een woonzorgcentrum. U kunt hier terecht zonder  een verblijfsindicatie voor een verzorgingshuis. Het enige dat u nodig heeft, is een indicatie voor (thuis)zorg.

Voor wie is een woonzorgstudio bedoeld?
Krijgt u geen indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor verblijf in een verzorgingshuis, maar komt u wel in aanmerking voor thuiszorg? Of heeft u een persoonsgebonden budget? Dan bent u van harte welkom in een appartement in een van de gastvrije woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep. 

Wat houdt het huren van een woonzorgstudio in?
Met een woonzorgstudio huurt u een zorgvriendelijk appartement in een van de woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep. U betaalt zelf uw huur, energie- en servicekosten. Daarnaast kunt u gebruik maken van de voorzieningen die het woonzorgcentrum biedt, zoals het restaurant, de winkel, de wasservice e.d. Afhankelijk van de dienst betaalt u hiervoor een bijdrage. DrieGasthuizenGroep verzorgt de verhuur van uw woonzorgstudio en levert u op elk moment de zorg die u nodig heeft. In alle woonzorgcentra worden activiteiten georganiseerd waaraan u, tegen een geringe vergoeding, kunt
deelnemen. Zo kunt u dus gebruik blijven maken van de voordelen van het wonen in een woonzorgcentrum. 

Wat kost een woonzorgstudio en wat krijg ik daarvoor?
Een woonzorgstudio is er voor ieder budget. Vanaf € 350 (exclusief extra voorzieningen) huurt u een zorgvriendelijk appartement in een van onze gastvrije woonzorgcentra. Voor dat bedrag heeft u uw eigen woonzorgstudio met douche, toilet en pantry. Afhankelijk van uw inkomen komt u in aanmerking voor huurtoeslag. De huishoudelijke hulp en zorgverlening wordt uitgevoerd binnen de indicatie die u heeft vanuit uw zorgverzekeraar of de WMO. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen. 

Is een woonzorgstudio iets voor mij?
Bent u op zoek naar een veilige woonomgeving in de nabijheid van zorg? Gaat het koken van uw maaltijden of het schoonhouden van uw huis u niet meer zo gemakkelijk af? Of bent u juist op zoek naar meer sociale contacten? En hebt u het gevoel dat dit in uw huidige woonsituatie niet of onvoldoende mogelijk is? Dan is een woonzorgstudio van DrieGasthuizenGroep wellicht een uitkomst voor u. 

Extra services
Wilt u gebruik maken van aanvullende diensten, zoals warme maaltijden, het wassen van uw kleding of een klussendienst? Maak dan gebruik van de diensten van Extra Services. Voor iedere portemonnee is er volop keuze uit het aanbod van Extra Services. Lees hier de folder.  

Locaties en meer informatie

Wonen in een woonzorgstudio van DrieGasthuizenGroep kan op twee mooie locaties in Arnhem-Noord: Klingelpoort en Drie Gasthuizen

Wilt u meer weten over de woonzorgstudio’s van DrieGasthuizenGroep? Bekijk dan de folder of raadpleeg de medewerkers van het KlantContactCentrum. Zij staan u graag te woord.

Telefonisch op  (026) 354 94 15 of per e-mail: klantcontactcentrum@driegasthuizengroep.nl

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal