DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Dagbehandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson

Met een programma gericht op zelfstandig wonende cliënten met de ziekte van Parkinson biedt DrieGasthuizenGroep specifieke begeleiding en ondersteuning. Het voordeel van deze dagbehandeling is dat deze helemaal gericht is op leven met Parkinson. Dankzij de training van vaardigheden, blijft kwalitatief zelfstandig wonen zo lang mogelijk bereikbaar. Het programma bestaat uit gezamenlijke activiteiten, creatief, sport en spel, geheugenfitness.

 

Parkinson dagbehandeling

Dagbehandeling De Buitenpoort in Heijendaal is gespecialiseerd in cliënten met de ziekte van Parkinson. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben vaak hulp nodig van verschillende behandelaars en moeten daardoor vaak naar het ziekenhuis of elders. Op deze dagbehandeling hoeft dat niet meer. In Heijendaal zijn gespecialiseerde behandelaars aanwezig, die opgeleid zijn door en lid zijn van ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van Parkinsonpatiënten. 

Parkinsoncafé 2018
Eens in de twee maanden kunt u het Parkinsoncafé bezoeken in verpleeghuis Heijendaal. In dit café komen mensen met de ziekte van Parkinson, alsmede hun partners en mantelzorgers bij elkaar om meer te weten te komen over de ziekte en er positief mee te leren omgaan. Het café is bedoeld als een trefpunt voor lotgenoten. Iedere keer licht een deskundige een onderwerp toe dat te maken heeft met Parkinson. Verder zijn er creatieve en recreatieve activiteiten, zoals muziek, zang en dans. De toegang tot het Parkinsoncafé is gratis. Zie hier de data voor 2018. 

 

DrieGasthuizenGroep Sociaal