DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Kleinschalig wonen in woonzorgcentrum Hoogstede bestaat uit vier groepen waar acht cliënten met een psychogeriatrische indicatie verblijven. De wensen van de cliënt zijn richtinggevend. Dat is het uitgangspunt bij al ons handelen: wie bijvoorbeeld graag uitslaapt, kan dat hier doen. Is iemand gewend ’s avonds te douchen, dan is dat prima.

 

Alle medewerkers volgden de cursus Belevingsgerichte zorg. De naam zegt het al: in onze aanpak richten we ons op de beleving van de cliënten. We betrekken ze zo veel mogelijk bij de dagelijkse handelingen zoals de voorbereiding van de maaltijd en het strijken van het wasgoed. Geuren spelen namelijk een grote rol bij de belevingsgerichte zorg. De geuren van warm strijkgoed, gekookte groenten of boenwas brengen bij onze cliënten vaak aangename herinneringen naar boven. Door cliënten te betrekken bij de dagelijkse handelingen hebben ze meteen een gerichte besteding van hun tijd. Familieleden en andere gasten zijn altijd welkom om op bezoek te komen en mee te eten. Net als thuis.

 

Cliënten kunnen steeds terecht in de gemeenschappelijke huiskamer en beschikken over eigen woonruimte. Deze studio kunnen ze inrichten met eigen meubels en voorwerpen waaraan ze gehecht zijn. Die spelen immers een grote rol in hun leven. De cliënten kunnen een beroep doen op een eigen team van zorgverleners: specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut en fysiotherapeut.

DrieGasthuizenGroep Sociaal