DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Fysiotherapie richt zich op mensen die problemen hebben met houding en beweging. Dat betekent dat er klachten optreden aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Het kan bijvoorbeeld gaan om pijn, zwellingen en stijfheid, vermindering van kracht, coördinatie en evenwichtsstoornissen. Ook mensen met dementie, reuma, CVA (herseninfarct of -bloeding), Parkinson of MS kunnen baat hebben bij fysiotherapie. De behandeling is gericht op het verminderen van klachten bij dagelijkse bewegingen en het voorkomen van achteruitgang. Op die manier kunt u uw zelfstandigheid en de kwaliteit van leven bevorderen.  

De fysiotherapeuten van DrieGasthuizenGroep begeleiden u om zo lang mogelijk zelfstandig en op een plezierige manier te leven. Dat kan door samen te trainen en te oefenen. Het gaat om bewegen in de ruime zin van het woord, bijvoorbeeld bewegen tijdens de dagelijkse handelingen als opstaan, aankleden en het uitoefenen van hobby’s. Samen traint u bijvoorbeeld zitten, (buiten)lopen, een goede lighouding, verplaatsen in bed, traplopen en het bewaren van het evenwicht. Zo nodig kunt u beschikken over loophulpmiddelen. De fysiotherapeuten geven praktische, persoonlijke adviezen en stellen samen met u een individueel behandelplan op. Bij de behandeling staan uw mogelijkheden, wensen, gewoonten en hobby’s centraal. Als het nodig is, komen de fysiotherapeuten bij u aan huis.

Een belangrijk onderdeel van het werk van de fysiotherapeuten bestaat uit het geven van voorlichting en advies aan u en eventuele familie of mantelzorgers. U krijgt bijvoorbeeld uitleg over tillen en verplaatsen, het manoeuvreren in kleine ruimtes zoals de badkamer of het toilet. Ook wordt u begeleid in het traject van het aanmeten van orthopedische schoenen of prothese.

Cliënten die in de woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep wonen, kunnen via verwijzing van een specialist ouderengeneeskunde of huisarts terecht bij de fysiotherapie. Mensen die thuis wonen hebben een verwijzing van de huisarts of specialist uit het ziekenhuis nodig.

 

 

Contact en informatie
Heeft u behoefte aan fysiotherapie of heeft u vragen over onze dienstverlening?

 

 

U kunt tijdens kantooruren contact met ons opnemen. Ook kunt u altijd terecht op onze website  www.parago.nl
E-mailadres: info@parago.nl
Telefoonnummer: 026 3835223

 

DrieGasthuizenGroep Sociaal