DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Logopedisten houden zich onder meer bezig met het onderzoeken, voorkomen, adviseren en behandelen van beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem, slikken en kauwen. Voor advies en hulp bij het verbeteren van uw communicatiemogelijkheden kunt u bij een logopedist terecht. Vaak gaat het daarbij om spraak-, taal- en/of stemproblemen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat uw gesprekken beter verlopen en u gemakkelijker sociale contacten kunt onderhouden.

 

Ook als u zich regelmatig verslikt tijdens het eten en drinken of als u moeite heeft met kauwen, kunt u bij onze logopedisten terecht voor advies en behandeling. Als u zich regelmatig verslikt, kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid. De logopedisten kijken samen met u en/of uw familieleden hoe we uw slikprobleem kunnen aanpakken met als doel dat u weer veilig van uw eten en drinken kunt genieten.

 

Tijdens de eerste afspraak bespreekt u met uw logopedist uw klachten, uw ziektegeschiedenis, uw hulpvraag en wordt u geobserveerd. Daarna worden uw klachten onderzocht. Aan de hand van deze gegevens wordt er in overleg met u en uw familie een behandelplan opgesteld. Samen gaan we aan de hand van dit behandelplan aan het werk om uw hulpvraag te realiseren. Als het nodig is, komen de logopedisten bij u aan huis.

 

U kunt naar de logopedist zonder verwijzing van huisarts of specialist. Een verwijzing is dus niet noodzakelijk, maar is wel wenselijk in verband met de vaak complexe zorgvragen. De verwijzende arts krijgt een schriftelijke rapportage van de behandeling.

 

Meer informatie

Heeft u behoefte aan logopedie of heeft u vragen over onze dienstverlening?

U kunt tijdens kantooruren contact met ons opnemen. Ook kunt u altijd terecht op onze website  www.parago.nl
E-mailadres: info@parago.nl
Telefoonnummer: 026 3835223

 

DrieGasthuizenGroep Sociaal