DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Naar beneden

Met het ouder worden verandert het leven, zowel in positieve als in negatieve zin. Er gebeuren veel mooie dingen: stoppen met werken, berusting, grootouderschap en u heeft eindelijk tijd voor de dingen die belangrijk voor u zijn. De realiteit is echter ook dat men met verlies te maken krijgt: niet alleen verlies van dierbaren, maar ook verlies van lichamelijke mogelijkheden en soms ook van geestelijke vermogens. Vaak kunnen mensen goed met deze veranderingen omgaan, maar soms gebeurt het dat het allemaal te veel wordt en dat u hulp nodig heeft van een ander. De ouderenpsycholoog van DrieGasthuizenGroep biedt u steun.

Met wat voor een vragen kunt u dan bij hen terecht? Een paar voorbeelden:
“ Ben ik nu alleen vergeetachtig of word ik dement? ”
“ Ik ben niet mezelf de laatste tijd, ik voel me zo somber, heb nergens meer zin in ”
“ Mevrouw J. wil tijdens de zorg niet geholpen worden. Ons team weet zich geen raad meer ”
“ Ik woon nu enkele maanden in het verpleeghuis ten gevolge van een hersenbloeding en ik kan maar niet wennen aan een leven met lichamelijke beperkingen ”
“ Mijn moeder heeft de diagnose vasculaire dementie, maar wat houdt dit precies in en hoe kunnen ik en mijn zussen het beste met haar omgaan? ”

Wat heeft de psycholoog u te bieden?
Begeleiding, ondersteuning en behandeling.
Verwerkingsproblematiek en somberheid komen regelmatig voor bij veranderende levensomstandigheden, zoals bij ziekte en bij opname in een verzorgingshuis of een verpleeghuis. De psycholoog kan u hierbij ondersteunen door middel van gesprekken. Ook familie kan terecht voor begeleiding, vragen en advies.
Daarnaast begeleidt de psycholoog de verzorgende teams in de omgang met bewoners en wordt er advies gegeven als er sprake is van moeilijk hanteerbaar gedrag.

Neuropsychologisch onderzoek
Hierbij worden de verschillende hersenfuncties (o.a. het geheugen, concentratie, logisch denken) met allerlei tests onderzocht. Op deze manier wordt gekeken wat de psychische mogelijkheden en beperkingen van iemand zijn en kan o.a. een dementie worden vastgesteld.
De psycholoog van DrieGasthuizenGroep is verbonden Parago. Zij kan worden ingezet in de verschillende woonzorgcentra, maar ook als u thuis woont, kunt u gebruik maken van haar diensten.

 

Contact en informatie
Heeft u behoefte aan psychologische ondersteuning of heeft u vragen over onze dienstverlening?

U kunt tijdens kantooruren contact met ons opnemen over behandelvragen, behandellocaties, diensten en medewerkers. Ook kunt u altijd terecht op onze website  www.parago.nl
E-mailadres: info@parago.nl
Telefoonnummer: 026 3835223

 

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal